Συνολικά Oφέλη…

Η κυψέλη που φέρει τη μελισσοκομική ζυγαριά, είναι ουσιαστικά αυτή που αντιπροσωπεύει το σύνολο του μελισσοκομείου (“κοπάδι”). Επιλέγοντας τη σωστή κυψέλη, μπορούμε απο αυτή και μόνο…

Μελισσοκομική ζυγαριά

Η κυψέλη που φέρει τη μελισσοκομική ζυγαριά, είναι ουσιάστικά αυτή που αντιπροσωπεύει το σύνολο του μελισσοκομείου (“κοπάδι”). Επιλέγοντας τη σωστή κυψέλη, μπορούμε απο αυτή και μόνο, να έχουμε μια σωστή εικόνα του μελισσοκομείου μας.

Σε περίπτωση που θέλουμε απλά να επιβλέψουμε μια περιοχή, τοποθετούμε εκεί μια κυψέλη “μάρτυρα” η οποία σε συνδυασμό με τη ζυγαρία, μας δίνει μια γενική εικόνα του χώρου, ώστε να ξέρουμε πότε ακριβώς οι συνθήκες είναι ιδανικές ώστε να μετακινήσουμε εκεί το σύνολο του μελισσοκομείου μας ή των αριθμό των κυψελών που εππιθυμούμε και να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής, όταν πρέπει.

Ελαχιστοποιούμε έτσι τις επισκέψεις μας στο μελισσοκομείο, άρα και τα έξοδα μετακίνησης, ενώ παράλληλα διασφαλίζουμε το μελισσκομείο, αφού ο αισθητήρας της ζυγαριάς λειτουργεί και ως συναγερμός, ειδοποιόντας μας για την ακριβή θέση της ζυγαριάς αλλά και τυχόν κινήσεις.

Η ζύγαριά είναι κατασκευασμένη απο ανθεκτικά και ποιοτικά υλικά, όλο το ηλεκτρονικό σύστημα καλύπτεται από σκληρό και στεγανό πλαστικό κέλυφος, καθιστώντας την ανθεκτική και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Μελισσοκομική ζυγαριά

Ο μηχανισμός είναι ειδικά κατασκευασμένος ώστε να αντέχει τη συνεχή πίεση από το βάρος της κυψέλης, σε αντίθεση με τις τυπικές ζυγαριές του εμπορίου που απευθύνονται σε οικιακούς χρήστες και περιστασιακή πίεση.

Το ξύλινο κέλυφος το οποίο καλύπτει το σύνολο της ζυγαριάς, βάφεται από τον ιδιοκτήτη στα χρώματα των κυψελών του μελισσοκομείου, έτσι ώστε να μη διαφέρει από τον υπόλοιπο εξοπλισμό.

Η φόρτιση γίνεται εύκολα όπως σε οποιαδείποτε άλλη επαναφορτιζόμενη συσκευή με τον μετασχηματιστή που επίσης παρέχεται.

Μελισσοκομική ζυγαριά

Μελισσοκομική ζυγαριάΜελισσοκομική ζυγαριά